Ritmeester

Belangrijk – Ritmeester ondersteuning

Per 1 augustus 2015 zal Ritmeester niet langer te downloaden zijn, en ook het aanschaffen van een licentie code om de probeerversie bij te werken tot de volledige versie zal vanaf die datum niet meer mogelijk zijn.

De actieve ondersteuning van Ritmeester zal per 31 januari 2016 beëindigd worden.


Beschrijving

Wanneer je over een lease-auto beschikt krijg je in de meeste gevallen een bijtelling bij het bruto salaris, die oploopt tot 25% van de nieuwwaarde. Wanneer je echter minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, kom je in aanmerking voor een vrijstelling van deze bijtelling. Voorwaarde hiervoor is dat je op verzoek van de belastingdienst een sluitende ritten administratie moet kunnen overleggen.

Met Ritmeester wordt het heel eenvoudig om op je Mac een sluitende ritten administratie of kilometer registratie bij te houden. Je kan standaardritten aanmaken met alle relevante gegevens, en door deze naar het rittenoverzicht te slepen kan je een nieuwe rit toevoegen. Hierbij worden alle relevante gegevens automatisch ingevuld. De volledige ritten administratie kan worden afgedrukt in het formaat zoals dat is voorgeschreven door de belastingdienst.

Ritmeester v1.2.7 voor Mac OS X is nu beschikbaar! Je kan hier een probeerversie downloaden, die volledig functioneel is, maar een beperking kent van 1 auto en 40 ritten. Wanneer Ritmeester bevalt, kan je voor €17.50 een gebruikslicentie kopen waarna je zonder beperkingen je ritten administratie kan bijhouden. De licentie blijft geldig bij toekomstige updates.

Nieuw: Ritmeester voor de iphone.
Een iPhone client van Ritmeester is gratis beschikbaar in de AppStore. Hiermee kan je onderweg je ritten bijhouden, om ze vervolgens met een druk op de knop draadloos te synchroniseren met Ritmeester op de Mac. Daarmee behoren briefjes om de kilometerstanden bij te houden en vergeten standen tot het verleden. Bij de schermafbeeldingen zijn een aantal iPhone schermen te zien.
Let op, om gebruik te maken van de synchronisatie functionaliteit is versie 1.2 of hoger voor Mac vereist.

Koop Ritmeester

Verkoop van Ritmeester is beëindigd per 1 augustus 2015. Vanaf die datum is het niet langer mogelijk een licentie aan te schaffen of de software te downloaden.

Systeem eisen

RitMeester vereist tenminste Mac OS X 10.5 (Leopard).

Meer info

Voor vragen, opmerkingen en suggesties, stuur een e-mail aan info@katoemba.net.

Scherm afbeeldingen

Hieronder een aantal schermafbeeldingen van Ritmeester en de mobiele client.

Hoofdscherm Een nieuwe rit toevoegen Gecombineerde zakelijke en privé rit
Incorrecte gegevens zijn direct zichtbaar Details van de geselecteerde auto Hoofdscherm

Rittenlijst

Voeg rit toe

Synchronisatie

Synchronisatie

85 thoughts on “Ritmeester

 1. Marco Van de Vyver

  Overweeg om de versie aan te kopen;
  heb de demoversie gedownload, een aantal standaardritten ingevoerd en heb daarbij volgende vragen :

  vraag 1
  de standaardritten staan niet alfabetisch gesorteerd ? is dat mogelijk ?

  vraag 2
  op de iphone worden deze standaardritten met volledige detail getoond;
  dat kunnen best lange lijsten worden
  echter juist het gebruik van standaardritten houdt in dat de gebruiker weet welke rit dat is : kan de detail af/aan gezet worden zodanig dat enkel de beschrijving getoond wordt ?

  Reply
 2. Danny

  Ik ben Ritmeester aan het uitproberen, combinatie tussen Mac en iPhone. De synchronisatie en het invoeren verloopt geheel naar wens. Bij het afdrukken vanuit de Mac applicatie kan ik kiezen tussen 3 rapporten:
  – Overzicht Belastingdienst
  – Overzicht Belastingdienst 2010
  – Overzicht Klant

  Bij de 3e verwacht ik een overzicht per klant, echter worden alle ritten die in de betreffende periode (ik heb de “vorige week” geselecteerd, maar het probleem komt ook voor bij “maand” en “vorige maand”) op 1 blad afgedrukt met in de kopregel de klantnaam van de eerste rit. Ik zou dus een blad per klant verwachten zodat ik deze ook apart voor een declaratie kan gebruiken. Nu worden alle klanten “over 1 kam geschoren” in het rapport wat niet de bedoeling kan zijn.

  Kunt u deze fout verhelpen? Ik overweeg dit pakket te kopen maar dan alleen als ik het ook kan gebruiken om mijn reisgeld weer te kunnen declareren ;-).

  Reply
  1. Berrie Post author

   Om een klant rapport af te drukken moet eerst de filter functionaliteit gebruikt worden: klik op speciaal waarna periode, klant en evt. project kunnen worden ingevoerd. Daarna worden alleen de ritten getoond die aan de ingevoerde criteria voldoen. Wanneer nu ‘Druk af…’ wordt gekozen, worden alleen de gefilterde ritten in het rapport opgenomen. Een functie om direct voor meerdere klanten een overzicht af te drukken is op dit moment niet voorzien.

   Reply
 3. Vermeiden

  I have Ritmeester on my I-phone, purchased it a few years back and still working with it. In practice I am mostly working on my adminsitration while I am travelling (nothing else to do but waiting), and would like to know if I can download the software for my MacBook as well. I have it on my desktop, but would also like to have it on my Macbook.
  Please inform how I should do that without having to buy one of course.
  Thanks
  Arjan

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *